Einen Anruf bestellen

Спасибо за заявку,
в ближайшее время с Вами свяжутся!
Au
1,740.47 EUR
Ag
20.77 EUR
Pt
906.20 EUR
Au
1,740.47 EUR
Ag
20.77 EUR
Pt
906.20 EUR

Over de gouden investeringsmunt van Spanje "Bull"

Spanje heeft een gouden investeringsmunt met een stier geslagen. De munt werd uitgegeven in 2022. De kwaliteit van het slaan op de munt is de hoogste, namelijk het omgekeerde bewijs. Bedenk dat in 2021 een munt van vergelijkbare kwaliteit werd uitgegeven, maar een lynx op de keerzijde werd afgebeeld.

Een groot aantal mensen over de hele wereld kijkt uit naar het stierenvechtseizoen, dat loopt van maart tot oktober. De oorsprong dateert uit het begin van de 8e eeuw na Christus. Spanje maakte destijds deel uit van het Romeinse Rijk. De eerste officiële corrida (corrida de toros) werd gehouden ter ere van de kroning van koning Alfonso VIII, wiens regering begon in 1158. Vervolgens werd op stadspleinen stierenvechten uitgevoerd. Het was populair in Pamplona, een van de oudste steden van het land. Vervolgens begonnen ronde arena's te worden gebouwd voor stierenvechten in alle belangrijke steden van Spanje. Deelnemers raken vaak gewond tijdens wedstrijden en sterven in zeldzame gevallen zelfs.

De achterkant van de munt toont een Spaanse stier in een pose waarin hij de arena binnenkomt voor een gevecht. Bovenop het centrum staat de gezichtswaarde (1,5 euro), links het teken van de Koninklijke Munt van Spanje, en daaronder het jaar van uitgifte. Rechts onder ziet men de naam van de munt ("TORO" - stier). Aan de voorkant bevinden zich twee hemisferen onder de koninklijke kroon, en aan beide zijden de Herculische pilaren met het motto "PLUS VLTRA" ("buiten"). Op de rand bovenop staat een halve cirkel inscriptie, die uit het Spaans wordt vertaald als "Filips VI, koning van Spanje". Onder het centrum zijn de kenmerken van de munt in het Spaans: "1 ounce 999.9 gouden monsters". De oplage van de munt is 15 duizend exemplaren.

Ваш браузер устарел рекомендуем обновить его до последней версии
или использовать другой более современный.
Informatie over gegevensbescherming
Door op de knop "Accepteren" te klikken, stemt u te allen tijde in met het gebruik van KALITA.GOLD cookies, derden en soortgelijke methoden om de website te optimaliseren en de juiste werking ervan, evenals met advertenties op basis van interesses weer te geven. Ook andere methoden die worden gebruikt om de website gemakkelijk aan te passen, anonieme statistieken te maken, informatie over uw gebruik van deze website en onze online advertenties te koppelen om transactiegegevens en andere klantcontacten te bestellen, of om gepersonaliseerde marketinginhoud op deze website en elders weer te geven. Klik op "Privacybeleid" om meer te weten te komen over hoe we uw gegevens gebruiken, wie onze partners zijn, waar u mee instemt, en uw recht om te allen tijde terug te roepen. Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van deze technologieën en de genoemde verwerkingsdoeleinden. U kunt uw toestemming hier weigeren of deze te allen tijde intrekken in uw privacybeleid.