Einen Anruf bestellen

Спасибо за заявку,
в ближайшее время с Вами свяжутся!
Au
1,695.18 EUR
Ag
19.46 EUR
Pt
885.32 EUR
Au
1,695.18 EUR
Ag
19.46 EUR
Pt
885.32 EUR

Geweldig voordeel van het bezitten van goud

Tegen 41 v.Chr., slechts een paar jaar na de moord op Julius Caesar, heerste in het oude Rome een driemansdictatuur die bekendstaat als een triumviraat. Het bestond uit: een generaal genaamd Marcus Emilius Lepidus, Gaius Octavius, die uiteindelijk keizer Augustus werd, en Marcus Antonius.

Veel Romeinen vermoedden terecht dat Marcus Antonius betrokken was bij de moord op Caesar. Naar verluidt had hij een affaire met Caesars weduwe, Cleopatra.

Het gezag van Antonius in Rome was absoluut door zijn deelname aan het triumviraat. Hij kon belastingen verhogen, nieuwe sociale en religieuze tradities stichten, privébezit in beslag nemen en zelfs mensen ter dood veroordelen. Dit alles werd uitgevoerd zonder enige proef.

Antonius was niet verlegen over het gebruik van die macht om de oppositie te kwellen. Hij voerde verschillende politieke vijanden uit, waaronder de geliefde Cicero. Antonius dreigde ook een andere senator genaamd Mark Nonius te vermoorden. Echter, in tegenstelling tot Cicero, Nonius erin geslaagd om te ontsnappen uit Rome, met hem goud en sieraden ter waarde van ongeveer $1,5 miljoen. De mensen in de oude wereld wisten dat edele metalen (en edelstenen) vrijwel het enige soort rijkdom waren.

In die tijd was de landbouw de belangrijkste economische activiteit van mensen. Activa zoals grond en gewassen kunnen niet worden verplaatst. Goud was bijna het enige middel waarmee de verworven rijkdom kon worden vervoerd, en dat blijft zo.

---------------------------------

Er zijn veel meer opties om rijkdom te verplaatsen deze dagen, zoals papieren valuta's, effecten, intellectuele eigendom, bank deposito's en cryptogeld. Er is dus geen behoefte meer aan goud om geld naar het buitenland over te dragen.

Echter, de gele metal heeft nog steeds een aantal ongelooflijke voordelen. Ten eerste is het een geweldige manier om rijkdom te behouden. Goud kopen vereist geen tussenpersoon, zoals een makelaar die commissies moet betalen. Niemand komt de koper van edelmetaal binnen in een speciale database. Goud kan worden geërfd zonder bureaucratische obstakels. Ten tweede is goud een vrij winstgevende investering op lange termijn. In feite, sinds augustus 1971, toen de gele metal formeel werd losgemaakt van de dollar, de prijs is 42 keer gestegen. Ter vergelijking, de S&P 500 steeg ongeveer 40 keer in dezelfde periode. Dit betekent niet dat goud het beste investeringsobject is. In feite is de voorraad een winstgevender actief. De geschiedenis toont echter aan dat goud aandacht verdient als een betrouwbaar middel om rijkdom te redden. Dragmetal dekt systeemrisico's, die als verzekering functioneren: in een crisis wordt fysiek goud duurder. We hebben het in de eerste plaats over fysiek goud - goud en munten.

Een andere goede reden om in goud te investeren is diversificatie. Het is een feit dat de investeerder niet "alle eieren in één mand" mag stoppen. Het is noodzakelijk om verschillende activa te bezitten die een lage correlatie met elkaar hebben. Goud heeft een omgekeerde correlatie met de beurs. Bijvoorbeeld, als de voorraden stijgen, dan edelmetaal meestal daalt in prijs, en vice versa. Zo beschermt het gele metaal de portefeuille tijdens crisissituaties op de beurs.

Als de economische groei daalt, dan stijgt goud in prijs, en als de economie is op de stijging, dan is het gele metaal zijwaarts handel. Diversificatie is het belangrijkste voordeel van goud, vooral nu, in onstabiele tijden.

Ваш браузер устарел рекомендуем обновить его до последней версии
или использовать другой более современный.
Informatie over gegevensbescherming
Door op de knop "Accepteren" te klikken, stemt u te allen tijde in met het gebruik van KALITA.GOLD cookies, derden en soortgelijke methoden om de website te optimaliseren en de juiste werking ervan, evenals met advertenties op basis van interesses weer te geven. Ook andere methoden die worden gebruikt om de website gemakkelijk aan te passen, anonieme statistieken te maken, informatie over uw gebruik van deze website en onze online advertenties te koppelen om transactiegegevens en andere klantcontacten te bestellen, of om gepersonaliseerde marketinginhoud op deze website en elders weer te geven. Klik op "Privacybeleid" om meer te weten te komen over hoe we uw gegevens gebruiken, wie onze partners zijn, waar u mee instemt, en uw recht om te allen tijde terug te roepen. Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van deze technologieën en de genoemde verwerkingsdoeleinden. U kunt uw toestemming hier weigeren of deze te allen tijde intrekken in uw privacybeleid.